Cititor CRW

Parte de carte!

Anunturi

Maitreyi de Mircea Eliade

Posted by Chira Darius on November 10, 2011 at 11:05 AM

  Povestirea Maitreyi reprezinta un roman de dragoste dintre un tanar European alan si o fata indianca mytrei povestea lor de dragoste incepe odata cu venirea lui Alan in casa inginerului Narendra Sen . Aicea cunoaste sip e fata acestuia Maitreyi si intra in afacerea inginerului.

   La inceput nu avea o parere prea buna despre Maitreyi dar in urma unor discutii pe diferite teme a inceput sa isi schimbe parerile sis a is idea seama ca mytrei era o fata inteligenta , visatoare si poetica .

   Odata cu trecerea timpului cei 2 s-au indragostit , ei au inceput sa se intalneasca tot mai des , pe ascuns sau sub motivul unor discutii literare sau stiintifice . Dupa mult timp au horatarat sa se logodeasca , ceea ce au si facut , profitand de un moment sau casatorit intr-un parc pe malul unui lac .

    Datorita imprudentei lor ,au fost vazuti de catre servitori si apoi chiar de catre Chabu sarutandu-se .In cele din urma a aflat si doamna Sen iar la intrebarea pusa ficei ei Maitreyi dak este adevarat ca este impreuna cu Allan ea a recunoscut .

  O data cu plecarea la spital ai inginerului Sen, Allan , a fost dat afara din casa fara ca macar sa-si poata lua ramas bun de la Maitreyi .La plecare a fost avertizat de catre inginerul Sen sa nu mai incerce sa ia legatura cu niciunul din membri familiei sale .Cu toate acestea Allan a incercat sa ia leg cu Maitreyi dar a esuat .El afla totusi vesti de la unii din servitorii inginerului si dandu-si seama ca nu va mai putea fi niciodata cu Maitreyi se hotaraste si pleaca la un bungalau pe munte de unde hotaraste sa se reintoarca la o fosta iubita Geurdi .

  Desi o iubea pe Geurdi el nu a putut niciodata sa o uite pe Maitrey.

 


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment